Trzeciomajowa, iberyjska niespodzianka – Una ibérica sorpresa del 3 de mayo

W przeddzień długiego weekendu związanego z Narodowym Świętem Konstytucji 3 maja w klasie 8b na zajęciach z języka hiszpańskiego odbył się poczęstunek składający się z produktów iberyjskich. Nie zabrakło gazpacha (letnia zupa z pomidorów i ogórków), pimientos del piquillo (papryki z regionu Navarra), patés (pasztetów z iberyjskimi dodatkami – przyprawami i żołędziami) oraz wszechobecnego na hiszpańskich stołach chleba. Na deser uczniowie spróbowali przysmaku turrón blando (miękkiego rodzaju nugatu). Smacznego, na zdrowie!

Antes de la Fiesta del 3 de mayo, durante una clase de español los estudiantes de la 8b tuvieron la posibilidad de probar unos productos ibéricos. No han faltado el gazpacho, los pimientos del piquillo, patés y un omnipresente en todas las mesas de España pan. Para el postre los alumnos han probado un turrón blando. ¡Qué aproveche!

 

Skip to content